Laura Lilja

  • Nia White Belt Teacher
  • Tampere
  • Facebook

Kesällä 2021 päätin käydä kokeilemassa niaa, koska se on yhden työpaikkani tuntivalikoimissa. Olen aina rakastanut tanssia, ja nuorena olen tanssinut itämaista tanssia, balettia, jazzia, afroa ja flamencoa, mutta sitten jouduin lopettamaan tanssin selkävaivojen takia. Joogan avulla sain ajan mittaan selkäni kuntoon, ja lopulta joogasta tuli minulle ammatti.
Menin ensimmäiselle nia-tunnille vähän varuillani. Kerroin ohjaajalle, että minulla on ollut selkävaivoja ja kaikenlaisia muitakin vaivoja, joten en ehkä pysty tekemään ihan kaikkea… Muistissa oli nuoruuden tanssitunnit, joilla olin treenannut täydellisyyttä tavoitellen, ymmärtämättä, mitä kroppa kestää. Ohjaaja, Suvi Fried, sanoi mutkattomasti, että ei se haittaa, nia-tunnilla kaikki tanssii omalla tyylillään ja omien voimien mukaan! Ja niin tosiaan oli! Ihastuin heti nian vapauteen ja sykähdyttävään musiikkiin.
Ensimmäiset tunnit tanssin varovaisesti, mutta sitten huomasin, että joogalla vahvistettu selkä kestääkin paremmin kuin nuorena, ja muutenkin pystyin tekemään paljon enemmän kuin luulin. Innostuin niasta niin, että syksyllä ilmoittauduin Ann Christiansenin White Belt -koulutukseen, ja tammikuussa 2022 aloitin nian ohjaamisen. Tanssi täydentää joogaharjoitusta hyvin, sillä siinä liikutaan korkeammilla sykkeillä, ja siinä missä jooga tuottaa rauhallisen ja tyytyväisen olon, tanssista saa paljon iloa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s