Laura Hellsten

Certified Nia Black Belt

  • Hemstad: Åbo/Turku och Mariehamn
  • Kontaktuppgifter:
  • Tel: +358407786296
  • E-post: laura.karanko(a)mac.com
  • Kaikki tapahtumat

Nia -tarinani:

 

Vuonna 2002 työharjoittelu vei ahvenanmaalaisen Laura Karangon Milwaukeen, jossa hän sattumien kautta päätyi elämänsä ensimmäiselle Nia-tunnille, ja “rakastui ensisilmäyksellä”:

“Tunsin että olin vihdoinkin löytänyt liikuntamuodon jossa yhdistyy kaikki hauska: Nia on täyttä actionia – ilman verta, hikeä ja kyyneliä – ja sisältää rentoutusosuudenkin muuttumatta tylsäksi tai jäykäksi. Ennen kaikkea Niassa on upeata musiikkia, ja vapaus tanssia miten haluaa.

Nia on opettanut minut tuntemaan, haistamaan, maistamaan, kuulemaan, näkemään; osaan nauttia kauneudesta ympärilläni, arvostaa sitä.

Nia on opettanut minut antamaan Ilon kulkea surun edeltä, sekä Tanssimaan läpi elämän. Olen oppinut myös mistä ihmisestä olemisessa on kyse: syntymisestä kehoon, kokonaisuuteen joka koostuu sielusta, tunteista ja ajatuksista.Tämä on matka, seikkailu, jota jatkan viimeiseen hengenvetooni.”

(Laura Karanko, Nia Brown Belt Instructor, Turku/ Ahvenanmaa)

Karanko päätyi toisten onnellisten sattumien johdosta Nian perustajien vetämälle Nia White Belt-kurssille vuonna 2003, ja ryhtyi Suomeen palattuaan vetämään tunteja paikkakunnilla jossa toimi, samalla pikkuhiljaa kehittäen Suomeen Nia-yhteisöä.

Lisävauhtia tämä sai vuonna 2004, kun Euroopan ainoa Nia-kouluttaja, Ann Christiansen, saapui Karangon kutsumana ensimmäistä kertaa Ahvenanmaalle pitämään White Belt- koulutuksen: Laura ei ollut enää ainoa liikunnan ilon lähettiläs.”